e
Banner

Etiketler: çetin nuhoğlu



Lojistiğin sorunlarına laboratuvarda çözüm aranacak



Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle lojistik laboratuvarı kuruyor. UND binasında konumlandırılacak laboratuvarda Türkiye lojistik sektörünün rekabet gücünün artırılmasına yönelik proje fikirleri geliştirilecek ve araştırma gündemi oluşturacak.  




Tırsan 2015’te 9 bin treyler sattı


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Ticari Araçlar

Açık ara liderliğini 2015 yılında da devam ettiren Tırsan, 9 bin treyler satışı gerçekleştirdi. Şirket 2016’da bugün 3 bin olan ihracat adedini 4 bin 500’e çıkarmayı hedefliyor. 




Tırsan’ın Almanya yatırımları güçleniyor


Yayın: 23-01-2016
Kategori: Ticari Araçlar

Tırsan’ın Almanya’nın Goch şehrindeki üretim tesisi, Kreis Kleve Bölgesi Valisi Wolfang Spreen öncülüğündeki bir heyet tarafından ziyaret edildi, olası işbirlikleri değerlendirildi.





Tırsan'dan DAF'a uyarı


Yayın: 01-02-2016
Kategori: Ticari Araçlar

Tırsan, bir açıklama ile DAF'ı sorumluluklarını yerine getirmesi için bir kez daha uyardı.




Barsan 450. Tırsan treylerini teslim aldı


Yayın: 02-02-2016
Kategori: Ticari Araçlar

Tırsan 2016 yılının ilk teslimatını Barsan Global Lojistik’e gerçekleştirdi.




Nuhoğlu: Türk tırları Rusya'ya muhtaç kalmadı


Yayın: 05-02-2016
Kategori: Karayolu

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Rusya'nın çıkardığı zorluklar sonrası Orta Asya'ya ulaşmak isteyen Türk taşımacılar Azerbaycan'dan bu bölgeye geçiyor. Rusya'ya muhtaç kalmadık" dedi.

 





Çetin Nuhoğlu: İran Türk nakliyecisi için büyük fırsat


Yayın: 10-02-2016
Kategori: Karayolu

2015’te Avrupa’ya yapılan taşımalarda kısmen artış yaşanırken, Rusya, Irak, BDT ve Orta Asya’ya yapılan taşımalarda büyük düşüşlerin yaşandığını belirten UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaşanan olumlu gelişmenin ise son iki yılda İran’a yapılan taşımalardaki %70’lik artış olduğunu söyledi. 
 




Tırsan’dan bir ilk daha: 5 yıl garanti


Yayın: 03-03-2016
Kategori: Ticari Araçlar

Tırsan, daha önce benzeri görülmemiş bir yeniliğe imza atarak, tenteli/perdeli, aluminyum ve paslanmaz tanker,  aluminyum silobas, konteyner şasi, platform, standartve hidrolik low-bed, frigo ve kutu tipi treyler ürün gruplarında 5 yıla varan garanti uygulamasını başlattı. 




Dalgalı kur ve yakıt fiyatları lojistikte rekabeti zorluyor



Yüksek vergiler nedeniyle petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye piyasasına yansımadığını, akaryakıt fiyatlarının her durumda pahalı kaldığını belirten lojistik sektörü temsilcileri, kur dalgalanmalarının ise yatırım ve uzun vadeli plan yapmayı engellediğini, karlılığı azaltıp, rekabeti zorlaştırdığına dikkat çekti. Temsilciler, istikrarlı bir kur ve faiz politikası oluşturulmasının şart olduğunu vurguladı.




Lojistik sektörü Başbakan’dan beklentilerini açıkladı



Lojistik sektörü temsilcileri, 13 yıllık Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde dev projelere imza atan Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasını sektör için büyük fırsat olarak görüyor. Sektör temsilcileri “Ulaştırmacı” Başbakan Binali Yıldırım'ın bu dönemde de vereceği destekle lojistik sektöründeki büyüme hamlesinin devam ettirilmesini bekliyor.